fbpx

Внос на автомобили от САЩ

Процедури и разходи за внос на автомобил от САЩ – Автомобили от САЩ Autobidcanada

Повечето потенциални купувачи на автомобили от САЩ имат много съмнения и въпроси относно това, преди да се решат на покупка. Често налице е страх от риск за подводни камъни, безпокойство дали такава кола изобщо ще стигне до тях и в повечето случаи това е просто страх от закупуването на автомобил без оглед, намиращ се на хиляди мили, който ще пристигне в България най-рано след месец, а понякога дори и след 2. Като компания, занимаваща се с внос на превозни средства от САЩ по поръчка, бихме искали да разсясним на нашите клиенти целия процес на закупуване и внос на едно превозно средство. Автомобилите които закупуваме могат да бъдат нови от автокъщи, частни лица и най-вече от търгове. Закупуваме автомобили само от престижни и доверени източници, като проверяваме пълната история на автомобила.

Първоначално, за безопасността на клиента, компанията подписва договор с него за покупка и внос на автомобил. Това е обезпечение и за двете страни. Клиентът е сигурен, че колата ще пристигне, а вносителят е сигурен, че клиентът ще плати за нея. Когато клиентът плати пари за търг в САЩ, нашата компания Autobidcanada поема пълната отговорност за това. След това взимаме колата от мястото на покупката и я транспортираме до най-близкото пристанище. Като търговец на автомобили в САЩ, Autobidcanada има договор с множество пристанища в САЩ и осигурява най-ниските разходи за внос на автомобили от САЩ.

След като колата пристигне в най-близкото пристанище, се изготвя фотографска документация на превозното средство. Оформят се и се окомплектоват всички необходими документи на автомобила. След това превозното средство се изпраща до Европа и се опакова в контейнер професионално, за да се гарантира безопасното превозване без риск от повреди. От съображения за безопасност товаренето е под постоянното наблюдение на камери и се изготвя следваща фотографска документация. След товарене, клиентът получава номера на контейнера, името на превозвача и датата на отпътуване и пристигане на превозното средство в пристанището на местоназначение. След като корабът пристигне в пристанището на местоназначение, контейнерът се разтоварва под постоянно наблюдение на камери и се изготвя следваща фотографска документация, която след това се дава клиента.

Обхватът на услугите на Autobidcanada включва също цялостно митническо оформяне на превозните средства, внесени в Европа от страни извън Европейския съюз. Митническото освобождаване се извършва въз основа на подготвените документи. След митническото оформяне, компанията организира транспорт на превозното средство до посочения от клиента адрес. Клиентът без да излиза от вкъщи купува кола в САЩ и я получава до врата. За всички услуги, като покупка на превозно средство, транспорт до пристанището, морски товарни превози и контейнер, клиентът плаща сам въз основа на оригинални фактури, издадени от търга, спедицията и митническата агенция, извършваща оформянето. Този начин на плащане дава на клиента гаранция, че той плаща точно това, което трябва да плати, а не толкова, колкото брокера казва на клиента. За съжаление в този бранш е различно и често клиентът е измамен, а понякога стойностите на отделните услуги са завишени в негов ущърб. При нас всичко е ясно и прозрачно. Всички такси се уточняват предварително и нашата основна дейност и стремеж е, грижата за клиента, неговото спокойствие и по възможност да получи желания автомобил на по-ниска цена.

Ние се грижим разходите за внос на авомобил от САЩ да са възможно най-ниски и всички условия за сътрудничество да бъдат ясни и прозрачни за нашите клиенти!

Autobidcanada вносител и посредник на автомобили от дълги години.. Клиентът, който получава автомобил от САЩ е този, който спестява най-много, а не брокерът.

За да онагледим това, ще Ви представим просто изчисление и калкулатор за внос на автомобил от САЩ. Такова превозно средство, внесено от честен брокер, дава на клиентите спестявания при закупуване на превозното средство от 20 до дори 40%, в зависимост от стойността на превозното средство. Колкото по-висока е стойността на автомобила, толкова по-голяма е разликата в крайната цена на такова внесено превозно средство. Разходите за приемане на превозното средство от търга, сухопътен транспорт до най-близкото пристанище, спедиторски услуги и морски товари/контейнери, мито, ДДС. Тази цена се влияе както от пристанището, от което се изпраща пратката, така и от разстоянието на превозното средство от най-близкото пристанище. За сравнение, морският превоз на кола от пристанищата в Ню Йорк, Савана и Маями е на малко по-ниска цена в сравнение например с транспортиране от Лос Анджелис. Също има значение и вида, дали е за малка кола или за голяма кола SUV. Също така внасяме и мотоциклети, ATV, каравани, моторни лодки, джетове, селскостопанска техника и други.

Обобщавайки всичко – автомобилите от САЩ са добро решение за клиенти, които търсят кола с 20-30% по-евтина, отколкото на българския пазар. На всяко превозно средство се прави първоначално проучване и преглед на историята му. Дават се насоки и съвети на клиента и ако той прецени се пристъпва към закупуването.