fbpx

Внос на автомобили от Япония

Внос на коли от Япония с AUTO BID CANADA

Много коли в България се внасят от Германия, Франция и Великобритания. Вносът на автомобили от Япония обаче също процъфтява. Заслужава ли си да се заинтересувате от превозни средства от Страната на изгряващото слънце?

Японски рай за търговците?

Въпреки че търговците на автомобили от Япония изследват автомобилния пазар от дълго време, броят на автомобилите, идващи в България от тази азиатска държава, наскоро набира сила. Нищо чудно, защото в Япония можете да намерите интересни автомобили без ръжда, с нисък пробег и на атрактивни цени.

Какво представляват японските автомобили?

Много хора може да притесни факта, че в Япония има ляво движение. Напълно ненужно, тъй като колите, внесени от Япония, особено европейските премиум марки, имат волан от лявата страна. Това е изгодно, тъй като не е необходимо да правите големи модификации по тях, защото обикновено такива промени се отнасят само за светлини, навигация или радио. Със сигурност тези промени са по-малко, отколкото при автомобилите, внесени от Великобритания или САЩ.

Тъй като в Япония има ляво движение, възниква въпросът защо много хора в тази страна залагат на автомобили, които са толкова непрактични с волан от „нашата“ страна. Всичко това е заради престижа. Притежаването на такава кола означава повишаване на собствения социален статус. В резултат на това много често се случва такива превозни средства да са в употреба доста кратко време и дори след много години да имат само няколко хиляди километри на километража, което може да бъде проверено от доклад VIN.

Следователно вносът на автомобили от Япония се отплаща, наред с други, поради доброто  техническо състояние на автомобилите. Освен малък пробег, автомобилите се характеризират с липса на корозия. От друга страна, евентуалната ръжда най-често доказва, че става дума за повредена кола. Освен това, поради горещия климат, по-старите автомобили често не се държат в гараж. Лесно е да се разпознае това по замърсена и напукана боя, избледняла пластмаса или разлепен интериор.